Găsind pământul sub picioare

Găsind pământul sub picioare
О книге

„Găsind pământul sub picioare” este o poveste emoționantă care te va purta într-o călătorie a curajului, rezilienței și renașterii. Gabriella, o tânără marcată de suferințe și abandon, descoperă puterea familiei și a iubirii în cele mai neașteptate împrejurări. Cu o abordare sensibilă și autentică, cartea explorează tema adaptării și a găsirii speranței, chiar și în cele mai întunecate momente.

Această poveste inspiratoare este perfectă pentru copii și tineri adulți cu nevoi speciale, dar și pentru oricine caută un fir de lumină în tumultul vieții. Dacă te-ai întrebat vreodată cum să-ți găsești locul într-o lume complicată sau cum să treci peste greutăți copleșitoare, Gabriella îți va arăta că dragostea, empatia și încrederea pot fi cele mai mari forțe magice.

O carte care îți va rămâne în inimă, te va face să râzi, să plângi și să te gândești la propriile tale lupte și victorii. Te invităm să o descoperi și să pășești alături de Gabriella spre un nou început!

Книга издана в 2024 году.

Читать Găsind pământul sub picioare онлайн беплатно


Шрифт
Интервал


Povestea, toate numele, personajele și incidentele descrise în această producție sunt fictive. Nu se intenționează sau nu ar trebui să se deducă nicio identificare cu persoane reale (vii sau moarte), locuri, clădiri și produse.


Editat de Iulia Cristescu

O nouă viață

Mi-am dat seama brusc că sunt în viață și am deschis ochii. În stânga mea se auzea un semnal sonor – mă aflam din nou la terapie intensivă. Respiram cu ușurință și oxigenul bâzâia ușor în masca mea. M-am gândit că și asta însemna ceva. Masca sugera că eram moartă. Știam că voi muri în curând, o știam de mult timp, și nu-mi păsa, voiam doar să fie repede, pentru că eram obosită. Mi-am amintit că mă numesc Mariana, numele dat de părinții mei. Îmi venea să plâng gândindu-mă la ei.

Mai era puțin timp până la sosirea medicilor. Tatăl Katiei îmi spunea odată că monitoarele spitalelor îți pot spune totul. Când cineva moare, toată lumea începe să fie agitată, îmi amintesc… Dar încă nu erau doctori, așa că… Nu știam ce înseamnă asta. Aș putea fi moartă. Dacă eram moartă… De ce m-au adus înapoi? Pentru ce motiv? Îmi venea să plâng din nou, așa că mi-am amintit cum a început totul.

Aveam vreo cinci ani când au observat vânătăi apărute de nicăieri.Curând au început să mă doară degetele. Îmi amintesc cum se îndoiau pe spate și mă dureau. Când m-am plâns mamei mele, aceasta s-a îngrijorat și m-a dus la doctor. Acesta mi-a examinat brațele, s-a uitat cu indiferență la ochii mei plini de lacrimi și mi-au spus că nu avea cum să mă doară; am inventat ca să primesc atenție. Mama s-a enervat foarte tare atunci și m-a dus acasă, unde mi-a dat jos… Ei bine… Totul ca să mă rănească cu un băț. Am sângerat mult. Pielea mea era atât de subțire: se vedeau toate venele prin ea, mai ales pe piept. M-a durut ca naiba și, bineînțeles, am țipat. Dar după bătaie am simțit mai puțină durere acolo unde mă duruse întotdeauna, dar numai pentru o scurtă perioadă de timp.

Înainte de a merge la școală, făceam tot ce puteam numai să nu mă plâng de durere. Mai târziu, au început să mă pedepsească cu o curea lată care nu mă făcea să sângerez, dar mă durea tare. Întotdeauna am fost micuță, chiar și acum arăt de opt ani, dar am treisprezece, așa că presupun că nu mă loveau prea des, doar puțin, deci nu inventez nimic. Când aveam opt ani, chiar a început să-mi placă să fiu pedepsită, pentru că era mai ușor să respir după aceea. Nu mă mai împotriveam și veneam de bunăvoie când voiau să mă disciplineze.

În clasa noastră era o fată pe nume Katia, iar tatăl ei mi-a salvat viața. Dar nu am înțeles niciodată de ce. Katia avea și ea pielea subțire și degetele răsucite, dar ei au crezut-o, iar când m-am plâns de durere, m-au trimis la un psihiatru. Bineînțeles, acum știu că era un psihiatru, dar la vremea aceea, eram foarte atașată de doctor, i-am spus totul, iar el… M-a mințit. Doctorul a spus că mă voi face bine și a scris în notițele sale că îmi imaginam lucruri și că trebuie să fiu tratată cu injecții. Injecțiile au fost foarte dureroase, chiar mai dureroase decât centura. Dar, după injecții, mi-a fost mai ușor să respir și nu mă mai dureau degetele la fel de mult, așa că mi-am recăpătat curajul. Katia i-a spus tatălui ei despre mine. El le-a spus părinților mei și aceștia s-au supărat. Nu m-am dus la școală timp de o săptămână pentru că cureaua a rupt ceva, am avut febră și… Nu-mi mai amintesc. Am rugat-o pe Katia să-i spună tatălui ei să nu vorbească cu părinții mei, și m-au rugat să le arăt rezultatul, așa că am făcut-o. Atunci a început să plângă. E norocoasă că are un asemenea tată, iar eu sunt…

Atunci aveam zece ani, iar în clasa pe care o aveam… O să vă spun în ordinea corectă. A fost din cauza acestui test: am luat un patru pentru că nu-mi aminteam nimic și aveam probleme cu respirația. Clasa era înfundată, mă făcea să mă simt de parcă aș fi fost strangulată. Mi-a fost teamă să mă plâng. Profesoara a spus că sunt leneșă și că va fi cu ochii pe mine. Nu am înțeles ce însemna asta, pentru că am încercat să respir mai ușor și nu am putut să o fac. Katia era și ea îngrijorată și m-a rugat să îl sun pe tatăl ei. Profesoarei îi era frică să spună nu, pentru că tatăl Katiei era foarte înfricoșător (așa era știut la școală). Apoi profesoara s-a întors, nu mai puteam să respir, iar ea m-a pălmuit, cred, și mi-a spus să nu mă prefac. Ultimul lucru pe care mi-l amintesc este că l-am văzut pe tatăl Katiei. Și-a dat seama că eram pe moarte și m-a readus la viață.

Apoi a urmat spitalul.

Medicii de la spital au văzut și ei că sunt bolnavă și mi-au făcut ceva care a oprit complet durerea. Nu m-am mai întors acasă. Când am aflat că părinții mei… Mi-e… Mi-e greu să vorbesc despre asta, sincer. S-a dovedit că nu eram fiica lor, ci fusesem adoptată, iar ei au spus că nu au vrut să-și dea viața pentru… Pentru cineva ca mine.

În acea zi, am murit pentru a doua oară.

Părinții mei m-au abandonat și m-au aruncat afară din casă ca pe o pisicuță în timp ce eram în spital. Și apoi a apărut un orfelinat pentru… handicapați. Era foarte trist acolo. Aveau grijă de noi, dar nu era nicio mamă acolo.



Вам будет интересно